Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому хочуть збудувати житло для кількох тисяч переселенців

Триповерхові будинки на 2600 квартир, в яких можуть оселитися до шести тисяч осіб готові збудувати протягом пів року у Хмельницькому. Відповідну пропозицію влада міста подала на розгляд уряду.

Про намір запустити в місті черговий масштабний будівельний проєкт повідомив сьогодні заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

З локаціями (загальною площею 12 гектарів), на яких можуть розміститися будинки для переселенців, у владі уже визначилися. Як написав на своїй сторінці у Фейсбук заступник міського голови, їх може бути декілька. До них, стверджують у владі, можна буде швидко підвести всі необхідні комунікацію – воду, електропостачання, газ.

В яку суму обійдеться таке будівництво – заступник міського голови не повідомив. Також в його дописі не зазначено, яким чином прораховували кількість переселенців, які через пів року можуть мати потребу у житлі саме у Хмельницькому. Якими будуть квартири – також невідомо. На плані, представленому у дописі, можна побачити лише схематичний вигляд будинків.

Також, судячи з представлених планів, складається враження, що житло планують будувати для тих переселенців, які не мають власного транспорту. На схемі є умовні позначки меж земельної ділянки, дорожнього покриття, житлової забудови, зони озеленення. А от майбутні паркомісця біля будинків (хронічна проблема новобудов в обласному центрі) жодним чином не позначені.

Нагадаємо, раніше у владі області заявляли про готовність будувати на Хмельниччині наметові містечка та найпростіші будинки для переселенців та пошук локацій для майбутніх житлових масивів.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook