Новини
Надзвичайні події

Ще дві пенсіонерки на Хмельниччині загинули під час спалювання сухої трави

Три смерті внаслідок спалювання сухої рослинної протягом одного дня зафіксували на Хмельниччині у трьох селах Кам’янець-Подільського району. Попри неодноразові нагадування та заборони, несвідомі мешканці сіл продовжують палити траву на городах і гинуть внаслідок цього.

Нагадаємо, про загибель у вогні 85-річної мешканки села Врублівці ми повідомляли вчора, а вже сьогодні у рятувальників повідомили про ще дві аналогічні смерті, які сталися також 19 березня на Кам’янеччині.

Як повідомили у рятувальників, прибувши на місце пожежі господарчої споруди у селищі Смотрич, рятувальники виявили на там обгоріле тіло жінки 1937 року народження. Попередньо зі слів очевидців встановлено, що пенсіонерка вирішила спалити траву на присадибній ділянці, в результаті вогонь перекинувся на господарчу споруду.

Така ж смерть спіткала вчора і 76-річну мешканку села Слобідка-Скипчанська Кам’янець-Подільського району, повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

З початку року на території Хмельницької області надзвичайники вже приборкали 123 пожежі сухої трави.

Кожного дня ми намагаємося достукатися до вашої свідомості та закликаємо не палити суху рослинність, – зазначають рятувальники.

Проте, схоже, люди їх не чують.

Загалом на початку весни ситуації з масовими підпалами трави виникають у багатьох областях країни. Так, намагається достукатися до свідомості громадян і міський голова Івано-Франківська.

На цьому фото НЕ Харків, НЕ Чернігів, НЕ Київ і навіть НЕ Маріуполь. Це не від ракети чи обстрілів зовнішнього ворога. Це Івано-Франківська громада. І вона у вогні… Я розумію, що ті, хто палить, можуть не сидіти у ФБ та інших месенджерах… Але прошу кожного донести цю інформацію до усіх! написав очільник громади.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook