Новини
Надзвичайні події

Диверсантів, що палять очерет, розшукують на Хмельниччині

Через систематичні підпали сухого очерету рятувальники Городоччини змушені іноді по кілька разів на день виїздити на місця пожежі. Найбільшої шкоди завдають підпали, які провокують займання на великій території та вимагають чимало людських ресурсів для ліквідації пожеж. Надзвичайники вкотре нагадують про заборону спалювання сухої трави та просять мешканців Городоцької громади допомогти впіймати паліїв-диверсантів, які вже втретє палять сухий очерет.

Лише протягом вчорашнього дня, 22 березня, на Городоччині суха трава горіла тричі. Останню пожежу, яка сталася внаслідок займання очерету, рятувальники гасили протягом шести годин. Як повідомляє сайт Городок.City, в різних місцях очерет на “регаціях” підпалювали вже тричі.

Впіймати палія (або паліїв) рятувальникам поки що не вдалося, тож городоччан просять долучитися та допомогти піймати диверсанта (або диверсантів).

Всього за останні три дні на Городоччині зафіксували 8 пожеж, з них у 6 випадках горіла суха трава. Піймати на місці злочину вдалося трьох паліїв. Вони мають сплатити штрафи у розмірі 3060 гривень кожен.

За словами рятувальників Городоччини, суху траву в громаді навесні палять щороку, проте цьогоріч “ліниві прибиральники” аж надто розперезалися.

Також у надзвичайників нагадали, що під час воєнного стану паління сухостою в Україні категорично заборонено і карається як диверсія.

Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років із конфіскацією майна, – наголосив городоцький рятувальник Віталій Самбор.

До слова, підпали трави завдають шкоди не лише природі, алей й майну громадян. Пожежа може перекинутися на будівлі паліїв та їхніх сусідів, а іноді від вогню може постраждати і транспорт, як це сталося у селі Кам’янеччині, де від підпаленої трави загорілася вантажівка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook