Новини
Суспільство

Населення Хмельниччини за рік скоротилося на 15 тисяч

На Поділлі протягом січня померли 1937 осіб, що відповідає минулорічним цифрам за цей же період – 1925 осіб. Це доволі високий місячний показник, який суттєво перевищує доковідний період.

На чисельність подолян, очевидно ж, впливає також кількість нових життів. А на тлі зростання смертності спостерігається інша проблема – стрімке скорочення народжуваності. З початку року з’явилися на світ 582 малюки проти 721 немовляти минулоріч у січні. Як бачимо, народжуваність впала майже на двадцять відсотків, що вкрай негативно впливає на демографічні показників.

Кількість померлих утричі перевищила кількість нових життів: маємо в області на 100 смертей – 30 народжень. Відповідно фіксується подальше скорочення населення краю, причому наростаючими темпами.

За перший місяць року подолян поменшало природним чином на 1355 чоловік, торік – на 1204. Якщо врахувати міграційні процеси, то співвідношення буде ще гіршим, бо торік обласний міграційний приріст становив 58 людини, а нині – приріст відсутній.

Внаслідок демографічних і міграційних процесів чисельність наявного населення в області продовжує скорочуватися. Так, за оцінкою, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, на 1 лютого 2022-го подолян було 1,227 мільйона осіб. Торік 1,243 мільйона подолян нараховувалося на цю дату. Тобто за рік нас поменшало на понад 15 тисяч.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook