Новини
Суспільство

Магазин – не укриття: хмельничанам пояснили, де ховатися під час повітряної тривоги в місті

Скарги хмельничан та мешканців області на те, що під час повітряних тривог, які застали їх у магазинах або у супермаркетах, покупців просять залишитися приміщення, останнім часом почастішали. Чому не можна перечікувати тривогу у торговельних закладах та що робити, якщо сигнал про небезпеку з неба застав там покупців, пояснив заступник Хмельницького міського голови. Додали своїх роз’яснень також продавців магазинів.

Під час тривоги мені також потрібно спуститися в укриття. Залишити магазин з товаром та касою без нагляду я не маю права. Тому прошу покупців вийти на вулицю, аби мати можливість закрити магазин та перейти у безпечне місце, – так пояснила свої дії під дописом у соцмережах з обуреннями від покупців продавчиня одного з невеликих магазинів, розташованих на Хмельниччині.

Крім того, є ще й такий фактор, як наявність скляних вітрин (у супермаркетах до цього додаються ще й прозорі стіни), які можуть нести додаткову небезпеку. Це – ще одне пояснення під такими дописами.

Тож перебування у магазині або супермаркеті під час тривоги не убезпечує громадян, а, швидше, навпаки.

Додаткові роз’яснення зробив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук у своєму зверненні до громади. Посадовець зазначив, що лише у торговельних закладах, які мають укриття або бомбосховища, покупці мають право ними скористатися.

Якщо ви плануєте відвідати магазин або супермаркет у місті, то повинні розуміти, де неподалік розташовані укриття, та перейти до них, а не чекати у магазині або біля нього,додав заступник міського голови.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook