Новини
Духовність

За душі загиблих від рук росіян дітей молилися у Хмельницькій громаді

У селі Олешин, що у Хмельницькій громаді, біля каплиці Покрови Божої Матері, молилися за загиблих в російсько-українській війні дітей. Молебень об’єднав священнослужителів різних конфесій та мешканців громади.

За даними офісу генерального прокурора, з початку повномасштабного вторгнення російських військ в нашу державу і до сьогодні загинуло 135 дітей, 184 отримали поранення. Найбільше ворожих куль та ракет вбили дітей у Київській, Харківській та Донецькій областях, – йдеться у сюжеті МТРК Місто.

Молимося разом з Духовною радою міста Хмельницького за дітей, яких було вбито, розстріляно. Які померли під завалами будинків. Які поховані на дитячих майданчиках. Які не вижили. І тих, котрі не народилися. Це велика туга України, і дуже великий біль, – сказала керуюча справам виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Молитва направлена на духовне єднання. Тому до неї приєдналися представники і віряни різних конфесій.

Сьогодні ми можемо відчувати те, що ці діти не винні ні в чому, але вони загинули під час цієї війни. Хочемо молитися за спасіння їхніх душ, і також дати усвідомити всьому світові цю велику трагедію не тільки України, а цілого людства, тому що це якщо не зупинити ці бомбардування, цю війну, то це буде і надалі ширитися, – зазначив настоятель парафії Христа Царя Всесвіту Микола Лучинський.

Священнослужителі розповідають: молитва – це розмова з Богом. І її потрібно правильно  формулювати.

Наприклад, ми бачимо ворога, і ми хочемо його смерті. Я би не радив на цьому акцентуватися, би радив акцентуватися на житті. Є наші військові, є наші мирні мешканці, є наші діти, наша молодь. Я би радив молитися за збереження життя наших військових, за мудрість для їхніх керівників, за збереження життя наших мирних жителів, наших дітей, яких ми сьогодні молитвою згадуємо, які переставилися у вічність. Тому що коли ми наголошуємо на смерті, ми стаємо носіями смерті, і тоді ця смерть є поруч з нами, – каже священник УГКЦ Іван Данкевич.

Цей Піст – це особливий час для кожної людини. Але цей рік і цей Великий Піст ми по-іншому оцінюємо, по-іншому сприймаємо це життя, і цінність цього життя. Тому молитва – це великий засіб. Кожен християнин зобов’язаний приносити молитву – як за воїнів, так і за мирних жителів, – зазначив керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ Павло Юристий.

Після спільної усіх дітей, які загинули від рук російських фашистів, вшанували хвилиною мовчання.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook