Новини
Суспільство

Безплатні продуктові набори отримають 10 тисяч мешканців Хмельницької громади

Набори, які складаються з найнеобхідніших продуктів тривалого зберігання, підготували та почали видавати самотнім та малозабезпеченим мешканцям громади, людям з інвалідністю, вимушеним переселенцям та родинам полеглих захисників. Собівартість одного набору – близько 400 гривень. Видають їх у Хмельницькому міському територіальному центрі.

Понад 30 тонн харчів (борошно, крупи, хліб, олія, рибні консерви, макарони, тушонка та згущене молоко) зібрали в актовій залі територіального центру. З продуктів тривалого зберігання сформували безплатні продовольчі набори. У кожному – 12 позицій. Вартість одного продуктового набору – 414 гривень.  

В першу чергу, продуктові набори видають тим, хто може самостійно дістатися терцентру. Решті панують розвезти продукти по домівках. Там же перевірятимуть, чи не потребують люди іншої допомоги, крім забезпечення продуктами. В умовах воєнного стану мешканцям громади роздадуть 10 тисяч продовольчих наборів.

У територіальному центрі вже отримали півтори тисячі заяв від мешканців громади на такі продовольчі набори. Довідки щодо їх отримання можна отримати за телефонами: 098-354-80-95, 098-966-91-28. Приймають заяви за адресою: вул. Перемоги, 7а. З собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення. Рішення про надання продуктової допомоги приймає спеціальна комісія.

На закупівлю продовольчих наборів з бюджету громади виділили понад три мільйони гривень, йдеться в сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook