Новини
Суспільство

Хмельниччина провела в останню путь ще п’ятьох військових

Ховали вчора, 26 березня, військовослужбовців, які загинули в боях з російськими окупантами, у Наркевичах, Віньківцях, Ярмолинцях та Хмельницькому.

З 20-річним Вадимом Гоцуляком попрощалися в селищі міського типу Наркевичі. Попри молодий вік, хлопець почав боронити Україну ще у зоні АТО. Загинув 20 березня на Миколаївщині.

У нашій громаді знову сльози… Сльози за загиблим воїном України, за героєм України – Гоцуляком Вадимом. Хлопець гідно боронив рідну землю, відважно оберігав мир Батьківщини. Залишивши мати та сестричок у скорботі, воїн помер 20 березня під Миколаєвом. Низький уклін рідним та близьким за Вадима, сили, аби пережити важкий біль втрати. Вічна пам’ять ГЕРОЮ!!!написала голова Наркевицької громади Любов Гула.

У Віньківцях прощалися з 33-річним Сергієм Корольчуком, який загинув у боях під Черніговом.

Сергій Корольчук родом з Білогірського району, село Карасиха. Там провів своє дитинство та юність, після закінчення 9-го класу здобував освіту в Кам’янець-Подільському коледжі культури та мистецтв, згодом продовжив навчання в Рівненському педагогічному університеті. Після закінчення університету у коледжі культури та мистецтв викладав предмети баян та акордеон, також працював в Кам’янець-Подільському національному університеті, був акомпаніатором в дитячому садочку. Керував оркестром народних інструментів, був надзвичайно талановитим, від руки писав партії для цілого оркестру. Колеги його поважали, а студенти любили.
В коледжі зустрів свою кохану Любов, яка теж обрала музичний фах, дівчина була його студенткою. Після весілля в пари народилась донька, якій зараз 1,5 роки,
– розповіли про загиблого військового у Білогірській селищній раді.

У 2019 році Сергій Корольчук підписав контракт та пішов служити до війська. Неодноразово брав участь у боях з окупантом в зоні ООС.

В Ярмолинцях прощалися з 40-річним старшим лейтенантом Сергієм Лучком. До лав ЗСУ він був мобілізований у 2015 році. Захищав Україну в складі морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ. Був командиром інженерно-саперного взводу.

18 березня разом з побратимами потрапив під ворожий авіаудар на Миколаївщині. 25 березня з героєм попрощалися бойові побратими на Одещині. Вчора, 26 березня, сотні людей прийшли віддати останню шану герою в Ярмолинцях, де за загиблим воїном відправили заупокійний молебень. Поховали Сергія на кладовищі в рідному селі Вербка Мурована, де покоїться його мати,повідомили в Ярмолинецькій ОТГ.

Кількома днями раніше у Ярмолинцях прощалися із загиблим воїном Володимиром Бояркіним.

Уродженцю Ярмолинець було 27 років. Навчався в Новосільській школі, потім у Ярмолинецькому професійному ліцеї. Вищу освіту здобував у Харківському автомобільно-дорожньому університеті. Саме з Харківщиною пов’язав своє подальше життя, а також військову службу. З кінця 2021 року Володимир служив за контрактом у 92-ій окремій механізованій бригаді ЗСУ. 12 березня у Харкові отримав смертельне осколкове ураження.

На Ярмолинеччині у загиблого бійця залишилися мати і брат. Поховали Володимира Бояркіна на Новосільському кладовищі, де покоїться його батько.

З 28-річним Сергієм Мельником, який служив за контрактом у 19-й окремій ракетній бригаді «Свята Варвара», прощалися вчора у Хмельницькому. До свого дня народження військовий, який народився 22 березня 1993 року, не дожив чотири дні. Сергій Мельник загинув 18 березня у Запорізькій області в результаті обстрілу російськими окупантами.

У Сергія Мельника залишилися батьки та бабуся. За бажанням рідних, його поховали не на Алеї Слави, а в рідному селі Копистин.

Також вчора в останню путь провели у Шепетівці сержанта, командира БМП Віктора Холодова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook