Новини
Суспільство

8 міст-побратимів допомагають Хмельницькому гуманітарними вантажами

Міський голова Хмельницького провів зустріч у форматі онлайн з очільниками та представниками європейських міст, які мають партнерські стосунки з обласним центром. Крім надання гуманітарної допомоги українському народу, міста-побратими також приймають у себе людей, які рятуються від війни, шукаючи безпечні місця за кордоном країни.

Про результати розмови міський голова розповів на совїй сторінці у Фейсбук. До розмови долучилися представники та мери міст Люблін, Чеханов, Шауляй, Ченстохова, Прага-6, Жешув, Сілістра. Також телефоном поговорив Олександр Симчишин з міським головою Вільнюса.

Подякував за допомогу, яку надають громади цих міст для України. Постійні гуманітарні вантажі (продукти, медикаменти, засоби зв’язку, коптери, одяг, медичний транспорт, засоби гігієни, взуття і багато іншого) отримали ми від них впродовж місяця,розповів міський голова.

Допомогу, отриману від міст-побратимів Хмельницький спрямовує в ті населені пункти країни, де наразі ситуація найважча. Також допомогу передають військовим, медичним закладам тощо.

Наразі, як повідомив Олександр Симчишин, в містах-побратимах формують нові партії гуманітарних вантажів для України.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook