Новини
Суспільство

Місто на Хмельниччині вкотре зазнало ракетного удару

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України місто Старокостянтинів обстрілювали неодноразово. Кілька разів ворожі ракети влучали у летовище, кілька атак було відбито. Під час попередніх обстрілів було зруйновано інфраструктуру аеродрому, одна людина загинула, троє отримали травми. Останнього удару по Хмельниччині росіяни завдали сьогодні, 29 березня, в середині дня.

У своєму щоденному зверненні до громади Хмельницький міський голова, наголошуючи на необхідності перебувати під час повітряної тривоги в укритті, першим повідомив про те, що «сьогодні прилетіло в Старкон». І закликав мешканців громади не нехтувати правилами безпеки.

Факт обстрілу підтвердив згодом і міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук.

У своєму вечірньому зверненні начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, звертаючись до голів громад, вкотре нагадав про необхідність бути стриманими під час обстрілів та одразу після них, і не повідомляти жодної інформації до того, як її оприлюднять військові:

Вкотре наголошую, що зараз маємо воєнний стан в країні. Наполегливо прошу не поширювати інформацію, яку першими мають право озвучувати військові. Також не треба постити фото чи відео місцевості, де були обстріли, моменти падіння снарядів, точні адреси, ракети, що летять, та й будь-яку іншу інформацію, яка не верифікована державою.

Подробиці обстрілу Старокостянтинова наразі офіційно не повідомляються.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook