Новини
Суспільство

Понад дві тонни риби перетворили на консерви волонтери Хмельницької громади

Дві з половиною тонни товстолоба та коропа законсервували олешинські господині. “Закрутили” більше тисячі банок тушкованки, яку передадуть бійцям на передову. Долучилися мешканці інших громад, а також члени реабілітаційного центру, розташованого у селі.

Рибу мешканці Олешинського старостату чистили у понад сто пар рук. Товстолоба Хмельницький рибгосп.

Спочатку дали тонну, потім – ще півтори. І кинулася працювати вся громада. І не лише наша – приєдналися люди з сіл Водички, Давидківці, – розповідає голова старостинського округу з центром в селі Олешин Валентина Базилюк.

Прийшли на допомогу волонтерам і учасники місцевого реабілітаційного центру, які проходять реабілітацію від алко- та наркозалежності. Вони почистили близько пів тонни риби. Попри не дуже сприятливу погоду, ніхто не скаржився, розуміючи, що роблять корисну для країни справу.

Усю рибу законсервували господині з Олешина. Готові консерви вийшли різними, оскільки всі господині робили їх за своїми рецептами. Готову продукцію відправили військовим на передову.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України місцеві господині “накрутили” вже понад тисячу банок рибної тушкованки. Зупинятися не збираються, адже впевнені – це найменше, що можуть зробити.

Нагадаємо, займаються тушкованку для фронту активно виготовляють також на Теофіпольщині. Місцеві волонтери вже виготовили понад 3000 банок таких консервів.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook