Новини
Духовність

Духовенство Славутчини хоче порвати з Москвою та отримати автокефалію

Духовенство Славутчини УПЦ (МП) заявило про намір вийти з-під юрисдикції московського патріархату. Проте про намір приєднатися до Православної Церкви України не йдеться. Священники звернулися до Архієпископа Шепетівського і Славутського з проханням про надання автокефалії.

Звернення духовенства Славутчини УПЦ (МП) про намір назавжди порвати з Москвою поширили у соцмережах.

У тексті документу йдеться про те, що “священники Славутчини, з початку воєнного вторгнення Російської Федерації в Україну, з великою скорботою і болем переживають та моляться за нашу Батьківщину Україну”.

Також зазначено, що всі парафії Славутського благочиння УПЦ всебічно допомагають ЗСУ та територіальній обороні та всім постраждалим внаслідок бойових дій.

Головним у документі є наступне прохання:

Славутське благочиння звертається до Високопреосвященнішого Євсевія – Архієпископа Шепетівського і Славутського з наполегливим проханням подати клопотання Предстоятелю нашої Церкви щодо скликання Священного Синоду УПЦ про надання автокефалії усій повноті Української Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм для збереження канонічності та визнання іншими Помісними Церквами.

Документ датований 10 березня.

Довідка: Автокефалія – статус помісної церкви, як самокерованої, незалежної частини Вселенської Православної Церкви, що очолюється патріархом або архієпископом чи митрополитом. Етимологія слова буквально означає сам собі голова. Усі Автокефальні церкви занесені в спеціальний список – Диптих.

Нагадаємо, на Хмельниччині триває перехід парафій Православної церкви, що належала до московського патріархату, в лоно Православної Церкви України. Нещодавно про намір приєднатися до ПЦУ заявили релігійні громади на Ярмолинеччині.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook