Новини
Суспільство

Переселенців у Хмельницькому почали вчити практичним професіям

Спеціальності, які можуть бути реально корисними у майбутньому, пропонують опанувати внутрішньо переміщеним особам, які наразі проживають у Хмельницькому. Крім вдосконалення мови та отримання навичок у сфері ІТ, в обласному центрі переселенцям пропонують здобути й інші, практичні професії.

Близько десятка жінок-переселенок почали навчання на базі Хмельницького професійного ліцею в мікрорайоні Озерна. Тут вони безплатно опановують професію швачки. Тривалість курсів, під час яких жінки вивчають основи професії, – два місяці. Після завершення навчання випускниці зможуть одночасно проходити практику та працювати. Також отримають документ державного зразка та можливість працевлаштуватися. Ймовірно, у Хмельницькому, де розташовано чимало швейних підприємств.

Найближчим часом в ліцеї планують навчати переселенців й іншим професіям, зокрема, кухаря та зварювальника, повідомили у Хмельницькій міській раді.

Інформацію щодо здобуття нових професій можна отримати за телефоном (097) 420-54-09, з понеділка по п’ятницю, з 9.00 до 18.00.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook