Новини
Духовність

Ще одна парафія на Хмельниччині перейшла до ПЦУ

У Хмельницькій області триває перехід релігійних громад, що належали до Української православної церкви Московського патріархату, в лоно Православної Церкви України. Ще один перехід здійснила громада Самчиківського старостинського округу.

Парафія Святої Параскеви П’ятниці, що у селищі міського типу Самчики на Старокостянтинівщині, увійшла до складу Хмельницької єпархії Православної Церкви України 5 квітня. Місцеві мешканці, котрі ініціювали приєднання до ПЦУ, одноголосно висловилися за те, що храм, збудований 250 років тому, офіційно має бути під юрисдикцією української церкви.

Із зібраними підписами селян Самчиківський староста Олександр Мазурук звернувся до керуючого єпархією та отримав відповідний Указ про перехід церкви Святої Параскеви П’ятниці до Православної Церкви України.

Місцевому священнику отцю Зіновію громада запропонувала переходити разом із ними до юрисдикції Православної Церкви України. Як повідомляє видання УНАС.NEWS, наразі він офіційно не розірвав відносини з московською церквою.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook