Новини
Суспільство

Хмельницькі волонтери повернулися з розбомбленої Бородянки (ВІДЕО)

На Київщину – з гуманітарним вантажем, назад, у Хмельницький, – з жахливими кадрами міста, яке цілеспрямовано знищували російські війська. Учасники волонтерської спільноти «Шанс на життя» з перших днів війни підтримують українців у регіонах, де точаться або точилися запеклі бої між українськими військовими та російськими нелюдами.

У місті Бородянка, що у Бучанському районі Київської області, хмельничани-волонтери побували вже не раз. Туди супроводжували автомобілі з вантажем, критично необхідним людям, які після місяця окупації зараз не мають елементарно необхідного для життя.

Немає світла, немає зв’язку, будинки розбомблені, під завалами – невідомо скільки людей. Навряд чи хтось там залишився живий. Про це з приреченою втомою говорять навіть місцеві.

Там під завалами люди. Треба подивитися. Живих там, звісно, немає… – сказала жінка, яку зустріли під час однієї з поїздок у місто волонтери.

У Бородянці волонтери по можливості фіксують наслідки ворожих бомбардувань. Вони тут – на кожному кроці. На вулицях, заправках, на дитячих майданчиках.

Ці відео, яке ми відзняли, – ніщо у порівнянні з тими масштабами, які ми побачили наживо. Ці голодні люди, яким зараз просто нічого їсти… Зв’язку немає, електрики немає, проводи висять… – коментує один з волонтерів Леонід Титаренко.

Коли ти дивишся в камеру телефона, а потім переводиш погляд, зразу розумієш, що воно не передає того мандражу, який присутній, коли ти це бачиш, – додає його товариш Дмитро Гуцалюк.

Із привезеного хмельничанами відео ми зробили невеликий ролик, який, звісно, не передасть всіх масштабів руйнувань у Бородянці.

Відео відзняте групою волонтерів у складі Леоніда Титаренка, Дмитра Гуцалюка, Максима Блажкуна та Руслана Чернявського. Монтаж: Nagolos TV.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook