Новини
Бізнес

Хмельницькому підприємцю, який опікується переселенцями, погрожують відрізати газ та світло (ВІДЕО)

Від початку війни чимало з представників хмельницького бізнесу активно включилися у волонтерство, допомагаючи на всіх “фронтах”, де могли використати свої сили та ресурси. Хтось надає місце для поселення людей, які рятуються від війни у більш безпечних регіонах, та годує їх. Хтось майструє речі, необхідні для фронту. Хтось працює на кулінарному фронті. Декого підтримує та активно піарить влада. А декому доводиться, допомагаючи, боротися за сам факт свого існування.

З перших днів російської агресії на території України у Хмельницькому оздоровчо-розважальному клубі “СВ” відкрили притулок для переселенців. Завдяки чималим площам закладу тут була можливість одночасно влаштувати на ночівлю, нагодувати та надати можливість помитися-випрати речі кільком сотням людей щодня.

Проте за понад 40 днів війни ресурси власника закладу вичерпалися. А днями, за словами Віктора Вікарчука, до нього завітали працівники “Хмельницькгазу” та “Хмельницькобленерго”, які пригрозили за борги відключити у приміщенні газопостачання та електроенергію.

41 добу, з 25 числа (лютого – ред.) ми організували тут прийом переселенців. Доходило до того, що ми приймали тут по 450 людей за вечір. Понад тисячу людей годували. Зараз людей вже менше. Але наші ресурси вичерпуються. Лише на комунальні витрати (газ, електрика) потрібно в межах 30 тисяч. Вперше звертаюся до вас по допомогу, оскільки в п’ятницю сказали енергопостачальні компанії (газ та електрика), що вони будуть нас відключати. Тому вперше мушу звертатися по допомогу, інакше 150 людей, які наразі перебувають тут, опиняться на вулиці, – пояснив у відеозверненні ситуацію Віктор Вікарчук.

Також фінансова допомога потрібна закладу для закупівлі продуктів. До слова, волонтерять в “СВ” не лише в тому, що стосується поселення внутрішньо переміщених осіб, а й готуючи сухі борщі для фронту.

Віктор Вікарчук додав, що звертався у центральний штаб допомоги переселенцям, але, судячи з усього, очікуваного результату не отримав.

Якщо маєте можливість – допоможіть. Я просто фізично не маю надалі такої можливості. В мене є питання, що мені з цими людьми робити. Що їм, точніше, робити? – підсумував своє звернення Віктор Вікарчук.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook