Новини
Суспільство

Поліція Хмельниччини нагадала мотоциклістам правила безпеки

Мотосезон ще навіть не відкрився остаточно, а на Хмельниччині уже зареєстровано 4 дорожньо-транспортних пригоди, у яких постраждали водії мотоциклів та їх пасажири. У 2021 році таких аварій працівники поліції зафіксували 38.

За останні кілька років кількість мототранспорту на українських дорогах суттєво зросла. Така популярність цього виду транспортних засобів обумовлена їх практичністю та маневровістю в умовах сучасних міських заторів. Зважаючи на це, поліція наголошує, що мотоциклісти – повноправні учасники дорожнього руху, на яких поширюється дія ПДР.

Правоохоронці також нагадали кілька найважливіших моментів, які допоможуть вберегти водія двоколісного транспорту та його пасажирів від травмування, а у найгіршому випадку – і від загибелі.

  • Швидкість руху мотоцикла в населених пунктах не повинна перевищувати 50 км/год, у житловій і пішохідній зонах — 20 км/год.
  • На всіх шляхах поза населеними пунктами рух мотоцикла дозволяється зі швидкістю не більше 80 км/год.
  • Водієві мотоцикла забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин, або ж керувати у хворобливому, втомленому стані, а також перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції та увагу.
  • Забороняється передавати керування мотоциклом особам, які не досягли 16-річного віку, не мають посвідчення водія відповідної категорії, перебувають у стані алкогольного сп’яніння, під впливом наркотичних чи токсичних речовин, у хворобливому стані, у стані стомлення або під впливом лікарських препаратів.
  • Заборонено під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці.
  • Перед тим як сідати за кермо, необхідно потурбуватися про заходи безпеки — одягнути мотошолом та інше захисне екіпірування — спеціальні рукавиці, куртку та наколінники.
  • Якщо ви мандруєте вдвох, обов’язково подбайте, аби пасажир також одягнув мотошолом та захисне екіпірування.
  • Пам’ятайте, навесні слід їздити набагато повільніше й обережніше, ніж улітку або восени. По-перше, за зиму навички керування двоколісною технікою втрачають автоматизм, потрібен час для адаптації. По-друге, навесні дороги здебільшого вкриті шаром бруду й піску, через що можна посковзнутися і впасти під час гальмування або на повороті.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook