Новини
Суспільство

Для хмельничан та переселенців організували низку безплатних навчальних курсів

Навчальні курси з медицини, психології, української мови та історії, а також малювання для внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців проводять у Центрі соціально-психологічної адаптації «Соціальний простір «ЗАХИСТ».

З перших днів оголошеної війни волонтери проводять заняття з домедичної та першої медичної допомоги. За цей час курси відвідали більше тисячі громадян, серед яких не лише переселенці, а й трудові колективи, студенти, звичайні хмельничани. Наразі заняття з медицини проходять тричі на тиждень за різними темами:

  • понеділок – основи тактичної медицини;
  • середа – хімічна небезпека в період воєнного стану, домедична допомога;
  • п’ятниця – невідкладні стани, перша допомога; домедична допомога з елементами догляду за важкохворими; основні проблеми лежачих пацієнтів та особливості їх подолання.

Окрім азів медичної підготовки, у Центрі постійно працюють кваліфіковані психологи. Спеціалісти проводять групові заняття для всіх охочих, а також працюють індивідуально як з дорослими, так і з дітьми. Основний напрям роботи – допомога у подоланні стресового стану.

Віднедавна у Центрі почали проводити уроки української мови. Ініціаторами стали гості міста, які відвідували інші курси. Організувати заняття допомогли викладачі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Уроки проходять у вівторок, середу та п’ятницю о 14:00.

Уже з 14 квітня в центрі соціально-психологічної адаптації «Соціальний простір «Захист» розпочинаються заняття з історії України.

На першому занятті розглянемо історію України на прикладі реальної сім’ї в ретроспективі від першої світової війни до наших часів. Тема мініуроку «Значущість історії в житті людства і кожної людини. Біографія крізь призму історії», – розповідають представники соціального простору «Захист».

Проводитиме заняття Володимир Островий – завідувач кафедри суспільних дисциплін Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Охочих поринути в історичну дискусію чекають у четвер о 13:00. Тривалість заняття 1 година.

Поки батьки займаються з викладачами, діти можуть весело проводити час у дитячому куточку. Також для малечі організували годину образотворчого мистецтва. Щоп’ятниці о 16:00 батьки можуть залишити дітей на урок малювання. Протягом години вихователь займатиметься з дітьми, а в цей час батьки можуть займатися своїми справами.

Дякуємо всім, хто долучається до роботи соціального простору «Захист»: хмельничанам, маріупольцям, киянам, харків’янам, які працюють на Центрі. Також вдячні Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії за те, що відгукується на виклики сьогодення. Ми ще раз переконуємось: разом – ми велика сила!» – каже координаторка ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Леся Стебло.

Центр соціально-психологічної адаптації «Соціальний простір «ЗАХИСТ» розташований в центрі Хмельницького за адресою: вул. Проскурівська, 21/31. Більше інформації за телефоном: 099-277-18-21.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook