Новини
Суспільство

Продаж цукру на Хмельниччині скоротився майже вдвічі

Структура продовольчого кошика на Поділлі поступово змінюється. До прикладу, мешканці краю торік купували значно менше борошна та круп, натомість суттєво зростало споживання макаронних виробів.

Виробники через торгову мережу вроздріб продали минулого року 1,7 тисячі тонн борошна, що становить лише 53,4% від позаторішніх показників. Також подоляни значно скоротили закупівлю круп: реалізовано 2,5 тисячі тонн, що на 22,3% менше, ніж зафіксовано у 2020-му році.

На противагу цьому стрімко – на 54,9% – зросли покупки макаронних виробів; придбано 3,5 тисячі тонн. Причому, можливо, полюбили земляки не солоні макарони – солі придбано торік на одну п’яту менше, ніж позаторік. А може, подоляни вподобали «середземноморську дієту»: до макаронів «пасують» морепродукти; їх купили на 2,1% більше. Вони «замістили» м’ясні продукти, продаж яких зменшився на 2,4%. До речі, падіння по м’ясу значно більше – на 17,1%.

Роздрібна реалізація цукру також значно скоротилася – на 42,8% до 2,1 тисячі тонн. Відмова від цукру та солі свідчить про більш здорове харчування краян, які заразом і купувати міцний алкоголь стали менше на майже одну десяту. Минулого року куплено горілки та лікеро-горілчаних виробів 122,4 тисячі декалітрів проти 134 тисяч дал роком раніше.

Натомість зросло споживання «середземноморського алкоголю»: вина на 13,2% – до 125,4 тисячі декалітрів та шампанського (ігристого вина, як вірно казати) на 6,4% – до 61,8 тисячі декалітрів.

Крім того, подоляни торік на понад чверть – 26,1% – збільшили закупівлі кави, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook