Новини
Суспільство

У Хмельницькому попрощалися зі старшим лейтенантом поліції, який загинув у Бучі

В останню путь у Хмельницькому сьогодні, 14 квітня, провели Юрія Чабаха, старшого лейтенанта, оперуповноваженого Бучацького районного управління поліції, який загинув під час бойових дій на Київщині, у місті Буча. На похорон з Київщини приїхав очільник Бучанського РУП.

Юрій Олександрович загинув 5 березня 2022 року під час артилерійського обстрілу міста Буча. Місто, як відомо, було окуповане з 1 березня, але ми продовжували надавати поліцейські послуги максимально, давали можливість людям евакуюватися. Пробували доставляти і доставляли гуманітарну допомогу, – розповів начальник Бучанського районного управління поліції Андрій Ткач.  

Батьки загиблого Юрія Чабаха, втративши все внаслідок ворожої окупації та руйнування міста Буча, повернулися у Хмельницький, звідки вони родом. Тому сина вирішили поховати саме тут.

Він вважався безвісти зниклим до останнього. Однак коли робили ексгумацію трупів, які були поховані в братській могилі на території церкви у місті Буча, було знайдене тіло Юрія, – додав Андрій Ткач.

Загинув Юрій Чабах від рук снайпера під час спроби евакуювати цивільне населення з Бучі. Ідентифікувати загиблого правоохоронця допоміг поліцейський жетон, з яким його поховали у братській могилі.

37-річного старшого лейтенанта Юрія Чабаха з військовими почестями поховали на Алеї Слави в мікрорайоні Ракове. Попрощатися з ним прийшли сотні людей – представники влади, рідні та колеги-правоохоронці.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook