Новини
Духовність

Три релігійні громади на Хмельниччині заявили про перехід до ПЦУ

У Хмельницькій області, за інформацією відділу національностей та релігій Хмельницької ОВА, нараховується 1362 релігійні організації, з них 933 належать до УПЦ (МП), 405 – до ПЦУ. За словами єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла (Юристого) понад три десятки релігійних громад та парафій заявили про намір вийти з-під юрисдикції московської церкви та приєднатися до Православної Церкви України.

Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України та нелюдської поведінки російських солдатів щодо цивільного населення процес переходів релігійних громад, який було призупинився, знову набирає обертів.

Указ про прийняття парафії “Різдво Пресвятої Богородиці” до Православної Церкви України (релігійна громада сіл В. Мацевичі, М. Мацевичі та Круча на Старокостянтинівщині) підписав 14 квітня єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський, повідомили у Великомацевицькому старостинському округу

Підтримала на загальних соборах рішення про перехід до Православної церкви України також релігійна громада церкви Різдва Христового, що у Чемерівцях.

Після виступу настоятеля храму та активних прихожан, присутні на зібранні прийняли рішення про перехід у підпорядкування помісної автокефальної Української православної церкви, яка представлена релігійним центром – «Київська Митрополія Української Православної церкви (Православна церква України), – повідомили у Чемеровецькій територіальній громаді.

За результатами зборів релігійної громади духовний наставник прихожан Микола Божумінський та Чемеровецький селищний голова Олександр Собань зустрілись з єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським Преосвященним Владикою Павлом (Юристим) для узаконення прийнятого громадою рішення.

У селі Копистин, що у Хмельницькій тергромаді, також відбулися збори релігійної громади, на яких було прийняте рішення про перехід до Православної церкви України.

Настоятель церкви отець Сергій підтримав рішення прихожан та залишиться настоятелем церкви надалі.

Нагадаємо, в Україні триває збір підписів під зверненням священників з вимогою міжнародного трибуналу для патріарха Кирила. Підписали його також священники з Хмельниччини.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook