Новини
Інфраструктура

У містах Хмельниччини вкотре намагаються завершити опалювальний сезон

Через погодні примхи комунальникам великих міст Хмельницької області ніяк не вдається завершити опалювальний сезон, навіть там, де про це вже було заявлено офіційно. Температурні коливання – від “дуже тепло” до “добряче холодно” призводять до того, що батареї в домівках краян то нагрівають, то знову стають “холодні, як лід”.

Вкотре про призупинення теплопостачання у домівки місцевих мешканців повідомили днями у міській раді Кам’янця-Подільського.

У зв’язку з прогнозованим підвищенням температури зовнішнього повітря, КП “Міськтепловоденергія” призупиняє подачу теплоносія з 13 до 16 квітня, – йдеться у повідомленні.

Щоправда, у випадку, якщо стовпчики термометрів поповзуть донизу (що, за прогнозами синоптиків, очікується уже в неділю, 17 квітня), послуги опалення і гарячого водопостачання можуть відновити.

ОНОВЛЕНО: Зваживши на прогнози, у КП”Міськтепловоденергія” повідомили, що з 16.04.22 р. (поки що на три дні) відновлює подачу теплоносія на опалення і гарячу воду до житлових будинків та стаціонарних медичних закладів.

У Хмельницькому чи то завершили, чи то призупинили опалювальний сезон з 5 квітня. Кілька днів батареї у домівках хмельничан були холодні, проте у минулі вихідні вони знову стали теплими. Чи відновлять теплопостачання у вихідні, коли і в обласному центрі очікується суттєве зниження температури, наразі офіційно не повідомляється.

У Шепетівці рішення про припинення від сьогодні, 15 квітня, опалювального сезону прийняли на вчорашньому засіданні міськвиконкому. Виключення зробили лише для КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня», КНП «Вузлова багатопрофільна лікарня станції Шепетівка» та Шепетівського територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг). Щоправда, і для цього райцентру прогнози на найближчий тиждень щодо температури невтішні – денна температура триматиметься в межах 5-8 градусів тепла до середи, 20 квітня.

У Нетішині, зважаючи на прогнози, опалювальний сезон також вирішили продовжити.

Оскільки за прогнозами в західних областях України, зокрема на території Нетішинської МТГ, з 16 квітня очікується погіршення погодних умов – значне зниження середньодобової температури зовнішнього повітря та дощі з посиленням вітру, на адресу генерального директора ВАП ХАЕС Андрія Козюри за підписом міського голови Олександра Супрунюка було направлено відповідний лист, в якому зазначено, що «виконавчий комітет Нетішинської міської ради рекомендує продовжити опалювальний період до 20 квітня 2022 року»,повідомили на сторінці виконкому Нетішинської міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook