Новини
Суспільство

З Хмельницького до Праги на знак подяки доставили квіти та солодощі (ВІДЕО)

Сотні жовтих тюльпанів та солодке печиво у вигляді синьо-жовтого серця, виготовлене хмельницькими кондитерами, із центру Хмельниччини у серце Чехії доставили автомобілем напередодні Великодня. На вулицях Праги букети та солодощі роздавали перехожим – з нагоди свята та, особливо, на знак подяки за ту допомогу, яку надають мешканці сусідньої країни нашій державі у часи нелегких випробувань.

Ми, українські захисники, дякуємо всім тим, хто прихистив, хто допомагає нашим дітям, нашим жінкам, нашим матерям у різних європейських країнах, поки ми чистимо українську землю від російських окупантів, – сказали військові у Хмельницькому перед тим, як відправити цінний вантаж за призначенням.

У Празі машину з подарунками зустріли волонтери, які далі роздавали квіти та солодощі жінкам та діям на вулицях чеської столиці.

“Слава Україні! Героям слава” – це звичне для українців гасло лунало і на вулицях Праги. Так мешканці чеської столиці дякували маленьким українцям, які дарували їм трішки позитивного настрою напередодні Великодня.

Про Великодню акцію розповів на своїй сторінці у Фейсбук Хмельницький міський голова, зазначивши, що ця акція стала подякою друзям з Європи за підтримку та допомогу. Окремо очільник громади висловив вдячність волонтерам центру Mriya UA, які щодня надають допомогу українцям з Харкова, Маріуполя, Києва, Одеси та Бучі.

За півтора місяця війни центр допоміг більше, ніж 15 000 українцям, – прокоментував Олександр Симчишин.

Нагадаємо, в Україні створили мобільний додаток для людей, які вимушено залишили свої домівки. Серед країн, інформацію щодо яких можна отримати з додатка, також є Чехія.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook