Новини
Суспільство

Громади Хмельниччини зібрали гуманітарну допомогу для жителів Вознесенська

Десять громад у Хмельницькій області протягом лише кількох днів зібрали найнеобхідніше для українців, які наразі перебувають у скруті через війну, розв’язану Росією проти України. Загалом для мешканців міста Вознесенськ, що на Миколаївщині, вдалося зібрати близько 15 тонн продуктів, ліків, кормів для тварин, засобів гігієни тощо.

Асоціація міст України, яка цьогоріч відзначає своє 30-річчя, об’єднує громади усієї України. У складний для країни час органи місцевого самоврядування, які є членами АМУ, постійно приходять на допомогу один одному та систематично підтримують громади, які постраждали від агресії російських окупантів та опинилися на передовій воєнних дій.

До голови Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, міського голови Хмельницького Олександра Симчишина звернувся із проханням про допомогу мер міста Вознесенська Миколаївської області Євгеній Величко.

2 березня 2022 року російські війська увійшли на територію Вознесенської громади і почалися бойові дії. Бої тривали 2 дні. Їх наслідком стала зруйнована інфраструктура міста – два залізничні та один автомобільний мости. Зруйновані приватні будинки та автомобільні дороги. Жителі громади позбавлені доступу до медичної допомоги, ліків, їжі, засобів гігієни та іншого необхідного у повному обсязі, – йшлося у листі.

У відповідь на лист силами громад-членів АМУ в Хмельницькій області вдалося сформувати та відправити у Вознесенськ близько 15 тон гуманітарної допомоги.

Свій внесок у формування благодійного вантажу зробили Дунаєвецька, Нетішинська, Хмельницька, Шепетівська міські ради, Війтовецька, Летичівська, Новодунаєвецька, Понінківська, Теофіпольська селищні ради і Судилківська сільська рада.

Усього за декілька днів громади надали найнеобхідніше для тих, хто опинився у скруті: овочі (картопля, морква, цибуля) та фрукти, хліб, випічка, печиво, консерви, рибні та м’ясні тушонки, домашню консервацію, борошно, крупи, цукор, макаронні вироби, дитяче харчування, побутову хімію, засоби гігієни для дорослих і дітей, корм для тварин, ліки та ще багато іншого.

Ми завжди знали, що люди на Хмельниччині дуже чуйні та ніколи не полишають інших у біді. І цей вантаж, зібраний усього за декілька днів, ще раз доводить нам це. Важко підібрати слова, щоб подякувати нашим громадам, які кожного разу відгукуються та надають допомогу тим, хто її потребує. Віримо, що перемога близько, а до тих пір будемо спільними зусиллями тримати наш гуманітарний фронт. Слава Україні! – наголосила в.о. виконавчого директора Хмельницького регіонального відділення АМУ Тетяна Крупа.

За інформацією пресслужби АМУ

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook