Новини
Суспільство

Писанкову фотозону облаштували у центрі Хмельницького

12 великих писанок та святкова арка упродовж двох тижнів стоятимуть у центрі Хмельницького, на майданчику біля «Дитячого світу». Величезні писанки – не нові, такі вже кілька років поспіль встановлювали напередодні Великодня на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка. Цього ж року писанкову локацію трохи змістили. А біля кінотеатру святковий настрій створюють мінікомпозиції з писанками.

Встановлюючи фотозону, у владі міста прагнули додати хмельничанам та гостям міста позитивної енергетики, оскільки Великдень – це особливе свято для українців, свято перемоги світла над темрявою, і саме це зараз відбувається в Україні, яка вже понад 50 днів запекло бореться з російськими загарбниками.

Основна композиція фотозони складається з 12 великодніх яєць. За кожну писанку відповідає один із закладів культури міста, в першу чергу, мистецьких шкіл.

На кожній з писанок на одному боці зображені літери, з яких утворюється слово «Хмельницький», з іншого – тематичні розписи. Традиційну навісну табличку з написом «Великодній ярмарок» над аркою замінили патріотичною «Все буде Україна».

Як пояснили у владі, перенесення великодньої фотозони пов’язане із тим, що вулиця Проскурівська наразі є своєрідною Алеєю пам’яті – там досі стоять кубічні інсталяції з портретами тих, хто віддав життя за свободу і незалежність України протягом понад 8 років, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook