Новини
Інфраструктура

Автопарк Хмельницького поповнився ще одним автобусом з Литви

Всього на балансі комунального підприємства «Електротранс» разом з новим транспортом з литовського міста-побратима Шяуляй буде п’ять нових автобусів. Містом цей автобус не їздитиме – його використовуватимуть для евакуації людей з «гарячих» точок України, перевезення військових та гуманітарних вантажів.

Автобуси марки SETRA з м’якими сидіннями на ходу з 2000-х років. Такий транспорт місту наразі потрібен, каже директор КП «Електротранс» Сергій Бобух. Крім перевезень військових, його використовуватимуть для виконання завдань, які ставитиме перед комунальниками міська влада та ЗСУ.

Менше ніж за два місяці литовці передали у Хмельницький п’ять автобусів. Чотири машини прибули на початку березня. Саме ними вивозили людей із Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших «гарячих» точок.

Також ці автобуси перевозили військовослужбовців в межах всієї України і навіть виїжджали на дислокацію за понад тисячу кілометрів, – прокоментував міський голова.

Усі автобуси раніше вже були у використанні у Литві, але вони досі у гарному стані. Використовуючи отриманий транспорт, місто може виконувати завдання з перевезення військових, не знімаючи автобуси з міських перевезень. Це, своєю чергою, дає можливість забезпечувати нормальну роботу громадського транспорту.

Нагадаємо, Хмельницький продовжує забезпечувати автомобілями українських захисників. На потреби війська передали уже кілька десятків позашляховиків, які купили за підтримки меценатів та волонтерів.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook