Новини
Суспільство

Правоохоронці та надзвичайники Хмельниччини стали донорами

Від початку війни у Хмельницькому чимало людей стали донорами, які ділилися своєю кров’ю з тими, хто її потребує для лікування та життя. У перші дні у Хмельницькому обласному центрі служби крові можна було спостерігати певний ажіотаж – бажаючих стати донорами було набагато більше, ніж фізично могли прийняти працівники центру. Потреба в донорській крові актуальна донині.

Днями донорами стали правоохоронці Хмельниччини. Понад 80 працівників Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області та територіальних підрозділів поліції – хто вперше, хто вже вкотре – прийшли у поліклініку МВС, аби віддати свою кров тим, хто її потребує.

Правоохоронці, які чи не щодня стикаються з людським болем і стражданнями, знають, що навіть краплина донорської крові рятує життя,прокоментували у поліції Хмельницької області.

Раніше донорами стали й рятувальники Хмельниччини. Долучившись до ініціативи начальника Хмельницької ОВА, який вже не вперше стає донором, 36 надзвичайників поповнили банк Хмельницького обласного центру служби крові.

Під час війни в Україні – потреби у донорській крові значно зросли. Тому рятувальники переконані: не варто допускати дефіциту у банку крові, адже сьогодні як ніколи – один за всіх та всі за одного,повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

У Хмельницькому обласному центрі служби крові нагадують: потреба у донорській крові – як рідкісній, так і поширених груп – актуальна постійно.

Графік роботи центру на наступний тиждень:

  • 25 квітня – 29 квітня (понеділок-п’ятниця) – з 08.00 до 17.00
  • 30 квітня, субота – з 08.00 до 12.00
  • 1 травня, неділя – вихідний

Наразі необхідно поповнення запасів крові будь-якої групи з резус-фактором МІНУС (-). Кров з позитивним резус-фактором теж прийматимуть. Просимо не нехтувати правилами підготовки до донації! Будь ласка, дотримуйтесь дієти донора перед здачею, – нагадують у центрі крові.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook