Новини
Суспільство

На Хмельниччині підтвердили смерть людини від ракетного удару по залізничному вокзалу

Жителька Донеччини, котра тимчасово мешкає у Хмельницькій області, звернулась до Чемеровецького районного суду для встановлення факту смерті її доньки внаслідок ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська 8 квітня 2022 року. Суд задовольнив її заяву.

Заявниця пояснила, що це необхідно для отримання свідоцтва про смерть доньки, що настала на території, де тривають воєнні дії, що утруднює ситуацію.

Суд встановив, що згідно з копією лікарського свідоцтва про смерть та довідки про причину смерті, донька заявниці померла 8 квітня 2022 року на території України в місті Краматорськ Донецької області «внаслідок військових дій від вибухів та осколків». Смерть жінки внаслідок ракетного удару по Краматорському залізничному вокзалі підтвердив допитаний у суді свідок.

Враховуючи те, що військова агресія РФ проти України розпочалася 24.02.2022 року, наразі чинним законодавством України не встановлений порядок набрання рішенням у справах про встановлення факту смерті на території, на якій ведуться бойові дії, законної сили, суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону та відповідно до ч. 4 ст. 317 ЦПК України визначити, що рішення про встановлення факту смерті особи на території, де ведуться бойові дії, підлягає до негайного виконання, – зауважують у суді.

Рішення ще не набрало законної сили та може бути оскаржене до Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook