Новини
Кримінал

На Хмельниччині ворожого інтернет-агента ув’язнять на 4 роки

Спроба оскарження рішення в Хмельницькому апеляційному суді для росіянина, обвинуваченого в розповсюдженні матеріалів із закликами до захоплення державної влади з використанням ЗМІ, виявилася безуспішною.

За вироком, 55-річний громадянин Республіки Казахстан, росіянин, що понад 10 років мешкає на Хмельниччині з дружиною й дітьми, у соцмережі «Одноклассники» розповсюджував матеріали, що містять заклики до насильницького захоплення державної влади України шляхом відсторонення представників центральних органів державної влади від виконання їхніх повноважень та передачу влади народові.

У листопаді 2021 року на своїй сторінці в «Одноклассниках» він розмістив три публікації із закликом до повалення центральної державної влади України, яку називав «бандерівською хунтою», й до створення на території держави утворень на зразок так званих «Л/ДНР».

Хмельницький міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним в інкримінованому злочині й призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла. Підсудний оскаржив вирок до апеляційного суду, просив пом’якшити призначене покарання – звільнити від його відбування з випробуванням на 3 роки іспитового строку (застосувати статтю 75 Кримінального кодексу України).

Враховуючи особу обвинуваченого, наявність інших обставин кримінального провадження згідно з вимогами КК, колегія суддів приходить до переконання про недоцільність звільнення [обвинуваченого] від реального відбування призначеного судом першої інстанції покарання з випробуванням, як про це поставлене питання у його апеляційній скарзі, – констатує ХАС.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook