Новини
Події

Представники переміщеного бізнесу зустрілися з владою Хмельницького

Міський голова Хмельницького та представники міської влади зустрілися з бізнесменами, які через війну змушені були перемістити свої підприємства у більш безпечні регіони країни, зокрема, на Хмельниччину та в обласний центр. Крім допомоги з розгортанням своєї діяльності на новому місці, підприємцям пропонують долучатися до проєктів, започаткованих місцевою владою.

Хмельницький міський голова зустріч з представниками переміщеного бізнесу назвав особливою “Кавою з мером” та розповів, що наразі йдеться про понад два десятки підприємства, які налагоджують свою роботу в обласному центрі. Релокований бізнес у Хмельницькому представляє різні галузі: виробництво, машинобудування, легку промисловість, сферу послуг, IT тощо.

Підприємствам, які переїхали до Хмельницького, влада допомагає з пошуком приміщень, надає підтримку з логістикою та пошуком кадрів.

Також Олександр Симчишин розповів про проєкт, який стартував два тижні тому та діє за підтримки GIZ – «ІмЕкс: вихід на нові ринки”.

Близько 40 підприємств (місцевих і релокованих) бере участь в проєкті. Трансформуємо проєкт «Купуй Хмельницьке» в «Купуй Українське»,прокоментував міський голова.

На думку очільника громади, підприємства, які переїхали до Хмельницького через війну, мають сплачувати податки не у бюджет громади, а за місцем своєї реєстрації. У майбутньому ж, сподівається, компанії, які тимчасово прихистила наша область, повернуться у рідні міста, а тут залишать свої представництва, які дадуть можливість активно розвиватися і Хмельницькому також.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook