Новини
Духовність

На Шепетівщині священник вчинив мародерство у храмі (ФОТО, ВІДЕО)

Не погодившись з рішенням релігійної громади села Бейзими, що на Ізяславщині, яка підтримала рішення про перехід з УПЦ МП до ПЦУ, тамтешній священник наостанок влаштував своїм парафіянам неприємний сюрприз, фактично обікравши храм, в якому до того служив. Вивіз навіть святий престол, який має бути недоторканним у храмі.

Побачивши обкрадений храм, мешканки села Бейзими почали скликати інших парафіян, аби захистити майно релігійної громади. У церкві забарикадувався священник, який повідомив жінкам, що має право перебувати у приміщенні, оскільки отримав на це благословення від настоятеля. Увійти до храму селянками не дали, проте невеликий діалог між ними та чужим священником відбувся.

“Ми прихожани, ми маємо право зайти у свою церкву”, – наполягали жінки, які першими побачили безчинство попів. Натомість почули прохання “показати свідоцтво, що вони дійсно є прихожанами”.

На той момент приміщення церкви вже було майже порожнє. Попри те, що бейзимчани вважають майно, що було у церкві, своїм, оскільки придбане було за їхні пожертви, священник, який перегородив їм шлях у храм, зазначив, що “все, що ви здавали, залишиться у вас, а те, що ми починали, то ви того не здавали”.

Відстояти майно храму селянам, яких, вочевидь, зібралося мало біля церкви, аби зупинити свавілля попів, не вдалося. По собі настоятель залишив голі стіни, забравши з церкви все, що зміг винести та відірвати від стін. Зокрема, святий престол, який має бути у храмі непорушним.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук священник Православної Церкви України Володимир Ковальчук, мародерство у храмі місцевий настоятель вчинив напередодні зібрання громади, на якому парафіяни підтримали перехід з УПЦ МП до ПЦУ.

Нагадаємо, на Старокостянинівщині після рішення про перехід релігійної громади до ПЦУ, з яким священник не погодився, опломбували місцевий храм.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook