Новини
Суспільство

Керівник Хмельницької ОВА прокоментував інформацію про вибухи в області

Під час повітряної тривоги, яка тривала майже дві години на всій території України, у соцмережах поширили інформацію про вибухи, які пролунали у декількох областях. Серед інших йшлося і про Хмельниччину, де нібито також їх чули. Проте, як з’ясувалося згодом, інформація ця не підтвердилася. Про це оперативно повідомив після відбою тривоги начальник Хмельницької обласної військової адміністрації.

Повітряна тривога для Хмельниччини пролунала о 13.52, і рівно через годину у різних телеграм-каналах почали писати повідомлення на кшталт: “Мешканці Хмельниччини також повідомляють про вибухи. Очікуємо на офіційну інформацію”. Не чекаючи офіційної інформації, повідомлення почали поширювати у телеграм-каналах і деякі ЗМІ.

Начальник Хмельницької ОВА також відреагував, вкотре попередивши мешканців області про те, що не варто фотографувати та знімати на відео підозрілі літаючі об’єкти, натомість потрібно повідомити про це у спеціально-створений чат-бот у телеграмі «Шось летить» – @rusrocketfly_bot.

Чат-бот створили на запит Повітряного командування “Захід”, щоб уважні цивільні люди могли також стати Вартовими неба і зробити свій внесок у перемогу України над окупантом, – написав Сергій Гамалій.

Вже після відбою повітряної тривоги посадовець повідомив, що “інформація, поширена у соціальних мережах і телеграм-каналах щодо вибухів в Хмельницькій області наразі не підтверджена”. Та додав, що на території Хмельниччини все спокійно.

Нагадаємо, влада усіх рівнів закликає українців найближчими днями не ігнорувати сигналів повітряної тривоги, утриматися від відвідування людних місць та дотримуватися розпоряджень щодо громадського порядку та комендантської години. Через можливість провокацій з боку ворога всі заплановані на 8 та 9 травня заходи, зокрема, у Хмельницькій області, скасовані.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook