Новини
Культура

Скульптуру “Закрите небо” відкрили у сквері Кам’янця (ВІДЕО)

Над новим мистецьким об’єктом відомі скульптори Кам’янця працювали протягом місяця. Символізує вона те, про що з перших днів війни мріють усі українці – закрите від ворожих ракет небо.

Відкрили нову скульптурну композицію у сквері “Гунські криниці” в Кам’янці-Подільському сьогодні, 8 травня. Зображає вона величезні руки, які підтримують фігуру жінки з крилами.

В ногах у жіночої фігури також є лавка, зроблена напівколом, з вирізьбленим на ній рядком з вірша Шевченка: “…А буде син, і буде мати, і будуть люде на землі”.

Кам’янецькі скульптори, відомі чи не на увесь світ, Андрій Кліщ та Сергій Кляпетура працювали над нею місяць. Цей шедевр носить у собі глибокий сенс, є уособленням стійкості українського народу, а також нагадує нам про Героїв, які тримають над нами небо,прокоментував на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Кам’янця Михайло Посітко.

Нагадаємо, наприкінці березня у Хмельницькому просто неба місцеві артисти почали влаштовувати концерти, на яких закликали закрити небо над Україною.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook