Новини
Інфраструктура

У Кам’янці знову братимуть плату за проїзд Замковим мостом

Вільний проїзд через Замковий міст у Кам’янці-Подільському скасували, оскільки через надмірне навантаження на конструкції споруди її технічний стан тепер вимагає ремонту та обмеження руху транспорту. Плату за проїзд через міст у місті відновили від учора, 7 травня.

З початком воєнних дій на території України, коли через Кам’янець масово рухався транспорт, яким з небезпечних регіонів виїжджали українці, плату за проїзд Замковим мостом скасували. Також зняли обмежувальні конструкції на в’їзді, аби не ускладнювати і без того важкий трафік.

Після того, як потік приватного транспорту зменшився, а кількість вантажівок, які почали рухатися цією частиною міста, навпаки, збільшився, міст обстежили фахівці. За результатами перевірки вони дійшли висновку, що стан мосту в цілому задовільний. Проте є технічні проблеми, які потребують ремонтних робіт і невідкладних обмежувальних заходів. Йдеться, зокрема, про необхідність обмеження вібрації на п’ятиарковій кам’яній конструкції мосту. Для цього потрібно обмежити вагу автотранспорту – не більше 3,5 тонн при швидкості руху до 30 км/год.

Також у місті напрацьовують нову схему руху в об’їзд та можливість автоматизованої системи пропуску. Розглядається також перспектива повного обмеження руху на вихідні, повідомили у Кам’янець-Подільській міській раді. Також додали, що тариф на проїзд змінюватися не буде.

Наразі роботу пунктів пропуску автомобілів відновили в штатному режимі на вулицях Удовиченка та Замковій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook