Новини
Інфраструктура

Чергову партію русифікованих вивісок демонтують у Хмельницькому

Як і обіцяли у владі Хмельницького, в місті продовжують шукати вивіски, написи на яких зроблені російською мовою або на яких російські назви “ховаються” за латинським написанням. Проєкт рішення виконкому “Про демонтаж вивісок, інформація на яких здійснюється російською мовою” опублікували на сайті Хмельницької міської ради.

Нагадаємо, процес дерусифікації вивісок у Хмельницькому стартував наприкінці квітня. Тоді було складено список з 20 назв закладів, розташованих переважно у центральній частині міста. Частина з них потребує заміни лише 1-2 літер, тож власники бізнесів прийняли рішення не демонтувати вивіски повністю, а відкоригувати їх.

У владі ж попередили – вивчатимуть ситуацію з вивісками не лише у центрі міста, а й у всіх мікрорайонах. Тож у наступному переліку більше адрес – з Південно-Західного мікрорайону та Озерної. Є в цьому списку і назва, на яку звертали увагу хмельничани – “Poigraika”.

Всього у переліку – 11 назв.

У проєкті рішення виконкому зазначено, що демонтаж вивісок здійснюватимуть комунальні служби. Вони ж забезпечуватимуть їх зберігання. Стежитимуть за порядком під час демонтажу правоохоронці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook