Новини
Суспільство

Знаменитий пес Патрон разом з господарем відвідали Хмельниччину

Відомий не лише в Україні, а й в усьому світі пес породи “джек-рассел-тер’єр” від початку повномасштабного вторгнення росіян допомагає піротехнікам шукати вибухівку, залишену ворожими військами. Патрона зображають на малюнках, муралах та у мемах. За ефективну “роботу” з розмінування українських територій президент України нагородив пса орденом. А днями знаменитий Патрон побував на Хмельниччині, звідки родом його господар – чернігівський рятувальник Михайло Ільєв.

Про приїзд на Хмельниччину знаменитого Патрона та його господаря повідомили на сторінці у Фейсбук Дунаєвецької тергромади.

У ці вихідні до нашої громади, на батьківщину, в село Гуту Яцьковецьку, завітав начальник групи піротехніків нічних робіт та підводного розмінування, офіцер – піротехнік, майор Ільєв Михайло Олександрович разом зі своїм знаменитим чотирилапим другом-героєм Патроном, – йдеться у повідомленні.

Патрон — український собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер’єр, талісман Служби України з надзвичайних ситуацій, який здобув велику популярність за часів російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами. Патрон почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців, до квітня 2022 року йому виповнилося 2,5 роки. Перші публікації про Патрона з’явилися 15 березня 2022 року. Пес також має власну сторінку в Instagram, до 22 квітня 2022 року кількість підписників становила понад 61 тисячу.

8 травня президент України Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю “Медаль за віддану службу”, а його господаря Михайла Ільєва – орденом “За мужність III ступеня”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook