Новини
Суспільство

Посівна кампанія на Хмельниччині наближається до завершення

Всього цього року аграрії Хмельниччини запланували засіяти ярими культурами 845 тисяч гектарів площ. Наразі засіяно понад 700 тисяч гектарів. Попри не дуже сприятливу на початку посівної погоду, квітневі опади покращили ситуацію, що дає надію на хороший врожай, що в умовах можливого дефіциту, стане суттєвою підмогою для українців.

Про хід посівної кампанії розповів у своєму зверненні до громади начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. За словами посадовця, на Хмельниччині аграрії виконали заплановані роботи на 83%.

На сьогодні повністю завершили на площі 82 тисячі гектарів сівбу ранніх зернових культур, – прокоментував Сергій Гамалій.  

Також на території області продовжують сіяти соняшник, кукурудзу на зерно, сою, картоплю та інші овочеві культур.

За планами усіх агроформувань Хмельниччини, за сприятливих погодно-кліматичних умов усі посівні роботи мають завершитися до 20 травня, – додав посадовець.  

Щодо погоди, то вона наразі сприяє аграріям. Попри те, що посівну кампанію в області починали з критично низьким запасом вологи у ґрунті, та ще й у березні дощі нечасто «балували» поля своєю присутністю, квітневі опади суттєво допомогли сільгоспвиробникам. Наразі, як стверджують у Хмельницькій ОВА, маємо на Хмельниччині «дружні сходи ярих культур».

Стан посівів озимих зернових культур на початок травня на більшості площ в управлінні розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОВА  назвали добрим та задовільним.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook