Новини
Кримінал

Хмельницьких митників підозрюють у недбалості, що спричинила фінансові збитки

Оформивши вантаж за іншою специфікацією, двоє працівників Хмельницької митниці дозволили уникнути оплати акцизного податку, що призвело до збитків у понад пів мільйона гривень. Обом митникам слідчі ДБР оголосили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

За інформацією Хмельницької обласної прокуратури, підакцизний товар митники провели як газовий дистилят, що не обкладається акцизом. В результаті держава не доотримала понад 500 тисяч гривень.

У Теруправлінні ДБР у Хмельницькому уточнили цифру збитку, зазначивши, що недбалість митників обійшлася державі 537 тисяч гривень. Як зазначили у відомстві, збиток виник внаслідок митного оформлення понад 68 кілограмів газового конденсату за іншою специфікацією.

Обом митникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, який передбачає покарання: позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook