Новини
Суспільство

Хмельничани передали спецпризначенцям два позашляховики

Два автомобілі передали волонтери хмельницьким спецпризначенцям. Один з них за власні кошти придбала косметична компанія. Інший отримали від американця, який підтримує Україну. Автівки пройшли техогляд, їх обладнали для виконання завдань на фронті. Самі армійці кажуть: кожне таке авто може врятувати життя.

Автомобілі, які придбали для спецпризначенців, вже вирушили з Хмельницького на фронт.

В нас були різні напрямки роботи, зокрема, аукціони. Сьогодні ж ми передаємо автомобілі, які придбали за кошти, що цільово передали для благодійного фонду, – розповів голова БФ «Волонтери Поділля» Юрій Смаль.

Позашляховик Nissan X-Trail отримали від американця, який підтримує Україну.

Він розуміє, що Україна зараз – це щит усього цивілізованого світу. Він за свої власні кошти придбав цей автомобіль. І обіцяв передати ще один-два, – кажуть волонтери.

Ключі від автомобіля Volkswagen передав армійцям Павло Алейник. Його косметична компанія придбала автівку за три тисячі євро.   

Ми запустили свій бізнес після 9 березня, і в нас була перша мета – зібрати мільйон гривень і передати на допомогу. Ми її виконали, зібрали мільйон. Зараз у нас інша мета – до кінця травня зібрати два мільйони, – розповів чоловік.

Починали у компанії з того, що одягали та взували бійців, потім – купували різноманітні прилади, потрібні на фронті, тепер же дійшли до того, що можуть дозволити собі придбати для військових автомобіль. На допомогу армії у компанії віддають 20% прибутку.

Обидві автівки пройшли техогляд. Їх обладнали для виконання завдань на фронті, зокрема, перефарбували. Самі армійці кажуть: попри те, що на війні усе (і автомобілі – теж) – розхідний матеріал, кожна така машина здатна врятувати життя.

З початку повномасштабної російської агресії «Волонтери Поділля» відправили на фронт десятки автівок для захисників, йдеться в сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook