Новини
Суспільство

Останній велопробіг: у Хмельницькому попрощалися з загиблим Віталієм Поліщуком

Вчора у Хмельницькому сотні людей прощалися з Віталієм Поліщуком. Відомий у місті громадський активіст та лідер велоруху загинув на сході України. Попрощатися з Віталієм приїхали також хмельничани-велолюбителі. Вони проводжали труну з тілом товариша до кладовища, рухаючись у велоколоні.

Віталій Поліщук загинув під час ворожого артилерійського обстрілу 9 травня. До війська хмельничанин пішов добровольцем ще 24 лютого. Служив у теробороні.

Скільки ми знали один одного, завжди я знав, що Віталік – справжній патріот. У нього була тверда позиція в цьому плані. І коли почалися бойові дії, почалася війна, він разом зі своєю дружиною Настею в перший же день пішли до військкомату, – розповів товариш Віталія – хмельничанин Олександр Галкін.

Віталій народився у Хмельницькому. Навчався у ЗОШ №12. Однокласники пам’ятають його як доброго та щирого друга.

Після закінчення Хмельницького національного університету, Віталій пов’язав своє життя із велоспортом. Був головою правління ГО «Критична маса Хмельницький». Колеги кажуть: він був щирим, чесним та професійним.

Також Віталій Поліщук був радником міського голови з питань розвитку велоінфраструктури. Усі велодоріжки, які є у Хмельницькому, заслуга Віталія та його однодумців.

Дуже комфортно і зручно було з ним працювати. Будь-яка критика була абсолютно конструктивна. І в результаті виходила вдала співпраця та результат, – зазначив заступник міського голови Василь Новачок.

Зі сльозами на очах згадав загиблого хмельничанина і міський голова. Розповів, що планував передати йому передачу від дружини, оскільки був у тому ж районі, де ніс службу Віталій. Проте – не судилося.

Менш як 20 кроків я до нього не дійшов, – сказав Олександр Симчишин.

Також розповів, що Віталій відмовився, маючи досвід роботи в ІТ, переводитися в підрозділ зв’язківців.

Він сказав: «Я хочу бути зі своєю першою ротою. Відмовлявся, бо був справжнім захисником, – зазначив міський голова.

Віталію Поліщуку на момент загибелі було 32 роки. У нього залишилися дружина, мама і бабуся. Кохана героя, Анастасія Ярова, під час церемонії прощання попросила усіх не припиняти боротися за Україну.

Я хочу попросити вас, щоб смерть мого Віталіка, і смерті інших тисяч воїнів, які сьогодні помирають, в цю хвилину, не були даремними, – сказала Анастасія.

В останню путь Віталія Поліщука провела велоколона. Поховали його на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове.

Відео: МТРК Місто

Фото: Роман Рудаков, сайт Є

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook