Новини
Суспільство

Подружжя з Охтирки відроджує свій бізнес у Хмельницькому

Яна та Олександр Пивоварові з Охтирки залишили рідне місто ще в лютому, у перші дні вторгнення російських військ на Сумщину. Сімейну справу –  продаж розливних парфумів – вирішили розвивати в евакуації. Подружжя переконане: економіка повинна працювати, особливо під час війни – це наближає нашу перемогу.

Яна Пивоварова розповідає: у перший момент, коли дізналися про війну, їх охопили паніка, стрес та ступор.

Ми не знали, що робити. Ми не були до цього готові. Зібрали дітей, і через 10 хвилин після того, як ми виїхали з міста, почалися бої, – розповідає жінка.

В Охтирці після авіабомбардувань знищена вся комунальна інфраструктура: немає тепла, частково відсутня електрика, є перебої з газом, додає Олександр Пивоваров.

Подружжя тікало від війни в нікуди. Завдяки знайомим знайшли прихисток у Хмельницькому. У рідному місті залишили бізнес з продажу розливних парфумів, який в Охтирці розвивали 8 років. Відроджують його у Хмельницькому.

Ми просто взяли всі гроші, які у нас є, позичили, де тільки могли, і відкрили цей бізнес. Я не кажу, що ми працюємо на якийсь прибуток – в нас його бути не може в принципі, бо ми тут працюємо лише місяць, – розповідає Олександр.

Нині у подружжя поступово з’являються постійні клієнти. Серед них – і вимушені переселенці.

За цей місяць, що ми працюємо, я зустріла людей з усіх куточків війни, як-то кажуть. Ми товаришуємо, багато людей приходить до мене просто поділитися своїм життям, яке є тут. Є постійні клієнти, які навіть приносять і дарують мені сюрпризи, – ділиться емоціями Яна.

Відновивши парфумерний бізнес у Хмельницькому, підприємці з Охтирки наближають спільну перемогу, підтримуючи економіку України.

Ми мусимо працювати, сплачувати податки, щоб наші хлопці могли мати екіпіровку, їжу. Економіка мусить працювати, – наголосив Олександр Пивоваров.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook