Новини
Здоров’я

У Хмельницькому лікарки зі столичного Інституту серця консультують дітей з усієї області

Вимушено переїхавши з Києва до Хмельницького, двоє лікарок Інституту серця МОЗ України проводять огляди та консультації дітей, котрі мають патології серцево-судинної системи. Одна з них раніше мешкала в обласному центрі, але навіть не уявляла, що доведеться знову сюди повернутися.

Тимчасово перебуваючи на Хмельниччині, лікарки Наталія Рубан та Олена Дудко приймають пацієнтів в обласній дитячій лікарні. При цьому паралельно продовжують працювати у столичному  Інституті серця.

Консультації столичних лікарок наразі можуть отримати як юні мешканці Хмельниччини, так і діти, які через війну змушені були переїхати в безпечніший регіон. Пропрацювавши у Хмельницькому майже місяць, лікарки вже оглянули понад півтори сотні пацієнтів.

Колишня хмельничанка, лікарка-кардіологиня, фахівчиня з УЗД діагностики Наталія Рубан в Інституті серця працює майже 9 років. Жінка каже: на Хмельниччині є чимало пацієнтів Інституту серця, тож їх можуть оглянути та надати консультації на місці.

До столичних лікарів на консультації приходять пацієнти різного віку – і зовсім маленькі, і старші. За словами Наталії Рубан, Хмельницька обласна дитяча лікарня наразі забезпечена всім необхідним обладнанням, яке потрібне для їхньої роботи.

Наші колеги тут у Хмельницькому працюють на рівні, ми лише більш спеціалізовані саме на вроджених вадах серця, патології міокарду, тож намагаємося поділитися своїми знаннями. Коли настане мир, будемо й надалі обов’язково співпрацювати, – зазначила пані Наталія.

Та додала, що після перемоги і надалі планує приїздити до Хмельницького та проводити консультації.

Наш інститут це практикує. Погодимо з керівництвом дні і можемо працювати, – сказала лікарка.

До слова, у медичному закладі лікарки зі столиці не лише оглядають пацієнтів, а й діляться досвідом з колегами-хмельничанами.

За словами директорки Хмельницької обласної дитячої лікарні Лілії Брухнової, у них працюють не лише медики зі столиці, а й інші переселенці. На деякий час до колективу долучалася медсестра з Києва, нещодавно почали працевлаштовувати ще одну медсестру з Чорнобаївки. Крім того, стажування проходить медична сестра з Лисичанська. Ще одна колишня хмельничанка, яка після закінчення навчання в медучилищі переїхала до Рубіжного, наразі також працює у Хмельницькій обласній дитячій лікарні.    

За матеріалами сайту Є. Фото з архіву Хмельницької обласної дитячої лікарні

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook