Новини
Суспільство

На Хмельниччині мобільні бригади надають допомогу переселенцям та постраждалим від насильства

Мобільні бригади, у складі яких є психолог та соціальний працівник, працюють на всій території Хмельницької області. Скористатися їх послугами можуть особи, що постраждали від насильства, а також внутрішньо переселені особи. Також на Хмельниччині триває реалізація проєкту “Дитина не сама”.

Про роботу мобільних бригад соціально-психологічної допомоги повідомив у своєму зверненні до громади начальник Хмельницької ОВА у щоденному зверненні до громади.

Фахівці бригад надають підтримку постраждалим, які пережили насильство, та внутрішньо переміщеним особам, які були вимушені залишити зони бойових дій. До складу кожної бригади входять психолог, соціальний працівник, а також водій з автомобілем, – розповів Сергій Гамалій.

Також на Хмельниччині реалізують проєкт «Дитина не сама», в рамках якого родини подолян можуть взяти дитину на тимчасове перебування. Наразі таких родин в області є 29.

Як зазначив Сергій Гамалій, дитину родини можуть прийняти на тимчасове проживання після того, як пройдуть відповідне навчання. Діти перебуватимуть у таких сім’ях, поки не знайдуться їхні батьки або законні представники.

Нагадаємо, на Хмельниччині дозволили відвідувати ліси цивільному населенню. Але – тільки пішки або на велосипеді. Влаштовувати пікніки з багаттям у лісах, як і раніше, заборонено.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook