Новини
Інфраструктура

Другий центр гігієни відкрили у Кам’янці-Подільському

Аби полегшити життя вимушених переселенців, які оселилися у Кам’янці-Подільському, рятуючись від війни, та не завжди мають технічну можливість випрати речі, у місті продовжують розвивати проєкт, започаткований за сприяння Товариства Червоного Хреста України, Асоціації лідерів сталого розвитку, районної військової адміністрації та Подільського державного університету.

Саме у Кам’янці-Подільському наприкінці березня першими в Україні відкрили спеціалізований центр гігієни, в якому вимушені переселенці могли випрати, посушити та попрасувати речі, зарядити мобільні телефони та скористатися туалетом. У спеціально відведеному приміщенні в гуртожитку Подільського державного університету встановили 8 пральних машин та сушарки, якими щодня можуть скористатися до чотирьох десятків родин переселенців.

Позитивний досвід, отриманий від роботи першого центру гігієни, спонукав місцеву владу розвивати проєкт та відкрити ще один подібний заклад – на проспекті Грушевського, 68а. Тут. як і в першому центрі, також є вісім пральних машин, дві сушарки, місце, де можна випрасувати речі, та душова.

Від початку війни прихисток у Кам’янці-Подільському загалом знайшли близько 50 тисяч переселенців. За час роботи першого гігієнічного центру його послугами скористалися понад 20 тисяч осіб, повідомив міський голова Михайло Посітко.

Також він додав, що, судячи з відгуків, започаткований у місті проєкт з облаштування гігієнічних центрів має чималий попит та дозволяє підсилити комунальні пральні, які в перші дні війни розмістили у трьох дитсадках міста. У Хмельницькому такі мініпральні для переселенців відкрили також у березні – на базі дев’яти дитячих садочків.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook