Новини
Суспільство

Міський голова Кам’янця прокоментував інформацію щодо розміщення у місті засобів вогневого ураження

Під час вчорашньої вечірньої тривоги кам’янчани пережили кілька неприємних хвилин, почувши підозрілі звуки в місті. Не спокійніше було кам’янчанам і після тривоги, коли російські ЗМІ почали поширювати інформацію щодо нібито розміщення у двох навчальних закладах міста “позицій з артилерії та РСЗВ”. Сьогодні міський голова спростував цей фейк.

Нагадаємо, вчора на Хмельниччині тривога почалася о 19.22 і тривала дві години. Майже одразу після сигналу тривоги у телеграм-каналі Михайла Посітка з’явилося повідомлення такого змісту:

❗️Зберігаємо спокій – працює ППО!

Мешканці Кам’янця повідомляли про різноманітні звуки, які чули в місті.

Після відбою тривоги у соцмережах почали поширювати інформацію з російського каналу “РИА Новости” (мовою оригіналу):

В Каменец-Подольске Хмельницкой области в детском туберкулезном санатории и школе-интернате №2 украинцы оборудовали позиции с артиллерией и РСЗО

Повідомлення, поширене у соцмережах Кам’янця-Подільського та Хмельницького, викликало певний переполох серед містян.

Інформацію, поширену російськими ЗМІ, сьогодні спростував міський голова Михайло Посітко, зазначивши, що “жодних засобів вогневого ураження та й будь-яких військових груп” у зазначених закладах нема. Та назвав це черговим проявом інформаційної війни росіян проти України.

Разом з тим, міський голова закликав кам’янчан бути уважними до сигналів повітряної тривоги, не нехтувати власною безпекою, спускатися в укриття та вірити в ЗСУ.

Нагадаємо, вже не вперше владі Хмельниччини доводиться спростовувати фейки, які поширюють ворожі ЗМІ та найманці з метою дестабілізувати ситуацію в Україні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook