Новини
Суспільство

Власникам електромобілів на Хмельниччині мінятимуть номерні знаки

Номерні знаки електрокарів, що містять латинські літери “Z” та “V”, в Україні мінятимуть. Власники автомобілів, електротаксі, електробусів та інших типів електричного транспорту, які не хочуть мати номери, які асоціюються з “мітками” країни-агресора, можуть це зробити.

Як повідомили на сторінці Сервісних центрів МВС у Хмельницькій області, наразі в Україні є близько 16 тисяч електрокарів, що мають номерні знаки, які починаються з літер “Z” та “Y”. Свого часу, два роки тому, сервісні центри видавали номери для автомобілів, що починалися з літери “Z” як позначку Zero Emisson – нульові викиди.

Найближчим часом у сервісних центрах з’являться номерні знаки із літеросполукою «YА». Тому на дорогах нашої країни будуть пересуватися електрокари різних серій, – повідомили у Сервісних центрах МВС у Хмельницькій області.

Щоб замінити номер на інший, який не буде містити літер Z та V, власники електрокарів мають звернутися у сервісні центри Хмельниччини з такими документами:

  • паспорт
  • ІПН
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу
  • квитанцію про оплату послуги

Такі номерні знаки підлягають закріпленню лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння, нагадали у Сервісних центрах Хмельниччини.

Нагадаємо, на Хмельницькій АЕС електромобілі заряджають дешевше

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook