Новини
Суспільство

З Хмельницького на фронт поїде чергова партія допомоги

Воїнам передають ще кілька автомобілів, тепловізори, прилади нічного бачення, літній одяг та взуття, аптечки. Більшість спорядження придбали закордоном за кошти благодійників та меценатів. Допомагають забезпечувати військо і міста-побратими Хмельницького. Цього разу частину коптерів та тепловізорів передали мешканці Чеханова та Праги 6.

Ще шість автомобілів відправлять з Хмельницького на фронт. Чергова партія джипів та бусів наразі – на техогляді. Після повної діагностики та фарбування вони слугуватимуть українським захисникам.

Загалом з Хмельницького на потреби ЗСУ передали вже майже шість десятків автомобілів.

На фронті це – розхідні речі. До прикладу, один з автомобілів, який передавали військовим раніше, вже непридатний для використання: з дірками, побитим склом, – каже Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Крім автомобілів до бійців поїдуть квадрокоптери та дрони, тепловізори та прилади нічного бачення. Усе це, а також літні тактичні футболки, взуття та аптечки потраплять до бійців тероборони, які у складі хмельницьких підрозділів вже понад місяць боронять країну на «нулі».

За 90 днів повномасштабної війни з Хмельницького у різні підрозділи передали понад 160 дронів різних типів, пів сотні тепловізорів і близько 20 приладів нічного бачення. Вартість нової партії допомоги, яку готують до відправки, вимірюється мільйонами гривень.

Основна частина цієї допомоги – це не бюджетні кошти. За бюджет ми купуємо футболки, «медицину», взуття. Те, що можемо купити в українського виробника. Все решту – іноземного виробника, автомобілі, що були у вжитку, за бюджетні кошти купувати неможливо. Ми це купуємо, по суті, за спонсорські, меценатські та власні кошти, – розповів міський голова.

Бюджетні гроші натомість виділяють на підтримку усіх військових частин, розташованих у Хмельницькій громаді. За три місяці їм уже направили понад 12 мільйонів гривень. Понад 9 мільйонів пішло на потреби тероборони та на програму опору.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, днями дюжину автомобілів для фронту передали з Хмельниччини

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook