Новини
Кримінал

Майже 100 тисяч гривень втратили мешканці Хмельниччини, потрапивши на гачок шахраїв

Без 91 800 гривень та ноутбука залишилися мешканці Хмельниччини після спілкування з телефонними аферистами. Лише за минулу добу до правоохоронців звернулися п’ятеро подолян, яких в той чи інший спосіб обманули шахраї. За усіма випадками шахрайства проводяться перевірки, пошуки зловмисників тривають.

Про зафіксовані на території Хмельницької області випадки шахрайства, внаслідок яких громадяни втратили кошти та майно, повідомили у правоохоронців.

Найбільшу суму – 39 тисяч гривень – втратила мешканка Дунаєвеччини, яка продавала дитячі речі через мережу Інтернет. Невідома особа, представившись потенційним покупцем, випитала у потерпілої персональні дані та зняла з картки усі кошти.

Літня хмельничанка, яку обманули, пообіцявши “зняти порчу”, позбулася 30 тисяч гривень.

Не припиняють своїх злочинів також псевдобанкіри, які телефонують до громадян та випитують у них реквізити карток. Мешканець Хмельницького району через таких аферистів не дорахувався на картці 15 600 гривень.

Ще одна мешканка Дунаєвеччини “повелася” на оголошення, в якому пропонували придбати дрова за привабливою ціною. Перерахувавши за товар 7 200 гривень, більше з “продавцем” жінка зв’язатися не змогла.

Не лише кошти, а й техніку виманюють у довірливих подолян шахраї. Так, без ноутбука залишився мешканець Летичева, якого обманули фальшивим SMS про нібито перерахування коштів. Передавши товар кур’єру, грошей на своєму рахунку потерпілий не виявив.

У поліції вкотре закликають не довіряти випадковим людям та перевіряти будь-яку інформацію, перш ніж передавати комусь кошти.

За інформацією поліції Хмельницької області

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook