Новини
Суспільство

У школах Шепетівської громади не вивчатимуть російську мову

Рішення відмовитися від вивчення у школах предмета “російська мова” міський голова Шепетівки назвав таким, що має стратегічне значення. Також під час вчорашньої чергової 25 сесії міської ради депутати ухвалили ще декілька рішень, пов’язаних з освітою.

Коротко про головне з сесії, що стосувалося освіти, міський голова Віталій Бузиль розповів на своїй сторінці у Фейсбук.

Зокрема, змінено тип та перейменовано Плесенську загальноосвітню школу І-III ступенів на Плесенську гімназію. Цим завершено процес реорганізації навчального закладу відповідно до освітньої реформи. Надалі у гімназії навчатимуться учні 1-9 класів.

Припинено діяльність Шепетівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату, оскільки з вересня 2022 року заклади такого типу в Україні функціонувати не будуть. Матеріальну базу передадуть міському центру науково-технічної творчості учнівської молоді, завдяки чому буде розширена мережа гуртків центру.

Також підтримали депутати міської ради виключення з навчального плану 2022-2023 року вивчення предмета “російська мовав закладах освіти Шепетівської міської тергромади.

Як пояснив Віталій Бузиль, змусило депутатів вдатися до такого кроку повномасштабне вторгнення російських військ в Україну та численні факти примусової русифікації та насильницького поширення культури росіян, що просякнута великодержавним шовінізмом та фашизмом.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook