Новини
Спорт

Відкриті уроки футболу провели у Хмельницькому

“Відкриті уроки футболу” тривали впродовж двох днів на головному хмельницькому стадіоні “Поділля”. До заходу долучилися понад 140 учнів з дванадцяти шкіл Хмельницької тергромади. Спортивний проєкт Українська асоціація футболу окрім Хмельниччини реалізовує ще у шести областях України.

Хмельницький став четвертим містом, куди завітав проєкт «Відкриті уроки футболу». Дозволили брати участь у них всім бажаючим, незалежно від рівня підготовки, оскільки заняття не мають на меті дотримання принципу спортивного змагання.

У кожній команді, які днями вийшли на поле, – і хлопчики, і дівчатка. Загалом по 12 учасників. Стільки ж шкіл Хмельницької тергромади долучилися до проєкту. З трибун за малими футболістами спостерігали глядачі-батьки. Серед учасників футбольного уроку – як діти-хмельничани, так і ті, які переїхали до громади, рятуючись від війни. Таких наразі нараховується в громаді понад тисячу.

Спортивну арену на час уроку поділили на 12 локацій. За один ігровий день учасники брали участь в активностях на шести з них. Кожна локація мала своє призначення. Там діти відпрацьовували техніку гри у футбол, удари по воротах, влаштовували різноманітні естафети. Власне гра у футбол відбувалася на центральному майданчику.

Відкриті уроки футболу орієнтовані на учнів 4-6 класів, які не займаються спортом.

Ідейник проєкту – Українська асоціація футболу, разом із закордонними донорами з Данії та Німеччини, для учасників підготували три тисячі гуманітарних наборів: медичні, харчові та бокси перши необхідності. Місцеві школи отримують спортивний інвентар.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook